Volver

5 de diciembre de 2008
el Periòdic d´Andorra

Mery Sales proposa una "Cierta claridad" a l´ambaixada d´Espanya

La llum i l'obscuritat són els dos eixos de Cierta claridad, l'exposició que ahir va inaugurar Mery Sales a l'ambaixada d'Espanya, patrocinada per Andbanc. La integren 17 obres de diversos formats que sovint formen grups, dialoguen entre si i, en alguns casos, tenen estructura d'instal.lació. Amb aquesta mostra, els responsables culturals de l'ambaixada volen expressar el seu suport a les tendències més joves i emergents de l'art espanyol.

Mery Sales (València, 1970) combina la creació pictòrica amb la investigació i és autora de diversos treballs, a més d'una tesi sobre la pintura de Gerhard Richter Cierta claridad "mostra una sèrie de paisatges interiors, d'estats d'ànim", va explicar la pintora espanyola. I va afegir-hi: "Parla de persones de manera el.líptica, hi ha relacions de llum que són metàfores de les relacions personals".
Cierta claridad reuneix, de fet, diversos projectes que tenen un mateix fil argumental, format, segons Sales, per "un trajecte continu i permanent". Es tracta d'obra creada entre el 2004 i el 2008 organitzada per sèries i ordenada cronològicament, des de la més recent fins a la més antiga.

Palabras de papel, "una sèrie en evolució sobre les paraules que s'emporta el vent", segons la pintora, és una de les parts de l'exposició. L'altra és Eclipses, "formada per allò que no es pot veure fàcilment", mentre que Designios y quiebras fa referència "al destí, al creixement de la llum i a la necessitat de veure-hi més enllà", va comentar l'artista.

"De fet, la meva obra sempre té aquest tema com a base, la necessitat d'assolir allò invisible, la utopia, la necessitat d'aconseguir reptes", va explicar. I va relacionar aquest objectiu amb una de les característiques de la mostra: el caràcter benèfic. L'Ambaixada d'Espanya i Andbanc, impulsors de l'exposició, donaran el 50% de la recaptació de les vendes a la plataforma d'ONG que té en marxa la campanya SOS Haití arran dels forts huracans que van destrossar l'illa.

UNA PART PEDAGÒGICA
L'exposició de Sales forma part del programa España Cooperación Cultural Exterior, que, segons la consellera Maria Venegas, "difon les manifestacions culturals d'Espanya que mereixen suport per la seva qualitat". La pintora ha passat diversos dies a Andorra per parlar d'una manera informal però pedagògica als escolars de diversos centres sobre la creació artística i sobre els temes dels seus olis sobre tela i els seus dibuixos sobre paper.

R. Porta


Volver